معاهده شنگن قراردادیست که طی آن 26 کشور مختلف اروپایی مرزهای خود را برای یکدیگر آزاد گذاشتند تا مردمانشان آزادانه بین این کشورها عبور کنند و داد و ستد داشته باشند. با شکل گیری این عهد نامه مرز این کشورها تنها در نقشه قابل مشاهده میباشد.
معاهده شنگن قراردادیست که طی آن 26 کشور مختلف اروپایی مرزهای خود را برای یکدیگر آزاد گذاشتند تا مردمانشان آزادانه بین این کشورها عبور کنند و داد و ستد داشته باشند. با شکل گیری این عهد نامه مرز این کشورها تنها در نقشه قابل مشاهده میباشد.
امروز در این مقاله قصد داریم تا در مورد کلاهبرداری بعضی افراد سود جو سخن بگوییم.
چه افرادی که با حرفهای درشت و وعدههای پوچ و خالی سر بعضی از متقاضیان را دم در سفارت شیره میمالند و چه افرادی که در آژانسها یا محیط مجازی حضور دارند که آرزوهای دسته دیگر که قصد مهاجرت و تغییر در زندگی دارند را به فناء میدهند.
افرادی که برای دستیابی به آنچه که در ذهن پلیدشان دارند حتی قربان صدقه شما میروند و قسم میخورند تا پولی کاسب شوند، سپس پس از دریافت هزینه آن متقاضی را آن قدر وعده وعید میدهند تا معامله همان پروسه اداری و رسمی خود را طی کند، پس پولی که بابت تسریع در فرایند و تسهیل کردن درخواست ویزا پرداخت کردهام چه میشود؟
این وسط متقاضی بخاطر یک مشت دروغ و وعده کاذب مقداری پول متضرر میشود، که گاهاً این ضررها باعث ایجاد مشکلات عدیده و یا حتی لغو مهاجرت وی میشود.
در ادامه یادآوری مینماییم که جهت فرآیندی مطمئن، تنها از طریق فرایند معمولی اداری و رسمی اقدام نمایید تا به متقاضیان ویزا وقت مصاحبه داده شود و پروندهشان در چارچوب قانونی به سفارت تحویل تا توسط آنان بررسی گردد. با این حال توجه داشته باشید که بررسی پروندهها و صدور ویزا صرفاً در صلاحیت مقامات آن کشورها میباشد؛ لذا نه گروه ایرسا و نه هیچ آژانس خصوصی دیگری کوچکترین صلاحیتی در زمینههای تعیین وقت مصاحبه فوری، کم کردن مدارک، تضمین صدور ویزا و… ندارد. بنا بر آنچه گفته شد، گروه ایرسا نسبت به هر گونه کلاهبرداری یا اخاذی در این مورد که در اینترنت یا حوالی سفارتها پیشنهاد میشود و دایر بر امکان دریافت وقت سفارت خارج از چارچوب فرآیند فوق یا تضمین در صدور ویزا به متقاضیان ایرانی ویزا هشدار میدهد.
افرادی که خارج از محدوده سفارت شما را خطاب میکنند و در ازای پول، وعده تعیین وقت مصاحبه فوری و یا تضمین صدور ویزا را به شما میدهند، پرسنل سفارت نیستند و به هیچ عنوان ارتباطی با سفارت ندارند.
در این میان سفارت آلمان در این باره نوشت: بخش روادید با آژانسهای خارج سفارت همکاری نمینماید. مشاوران خارج از سفارت نقشی در تصمیم گیری در خصوص درخواست روادید شما ندارند.
امضاء دارنده گذرنامه
اصولاً زمانی که برای ویزا اقدام میکنید اغلب این جمله را میشنوید: پاسپورتان امضاء ندارد یا آن را امضاء کنید.
امضاء گذرنامه یا پاسپورت مسئلهای است که همیشه مطرح میشود و پاسخهای زیادی به این سؤال داده شده است. بعضیها میگویند به امضاء نیاز نیست، بعضیها میگویند باید به اداره گذرنامه مراجعه کنید، و بعضیها پیشنهاد میدهند به پلیس ۱۰+ مراجعه و از آنان سؤال کنید. در این میان افرادی نیز هستند که میگویند با امضاء پاسپورتتان اعتبار آن را از دست خواهد داد و……
از این رو تصمیم شد تا راهنمای تصویری به شما ارائه نماییم تا از سر درگمی خارج شوید.
دقت داشته باشید که شما باید امضاء خود را بزنید به عبارتی همان امضایی که هنگام درخواست پاسپورت کردید و همان امضایی که فرمهای صدور ویزا را پر نمودید.
پیمان نامه یا معاهده دوبلین قرادادی است که در ۱۵ ماه ژوئن سال ۱۹۹۷ بین ۱۲ عضو جامعه مشترک المنافعه آن موقع در اروپا در شهر دوبلین پایتخت ایرلند به تصویب رسید و از سپتامبر سال ۱۹۹۷ به اجراء در آمد و در ادامه آن قرارداد دیگری ۱۸ فوریه سال ۲۰۰۲ به امضای اعضای اتحادیه اروپا رسید که از اول مارس ۲۰۰۳ به اجرا گذاشته شد. قرارداد دوبلین ۲ جایگزین قراداد قبلی گشته و در مؤرخه ۱۹ june سال ۲۰۱۳ متنی جدید با مقداری تغییر و اضافات جایگزین قرارداد دوبلین ۲ گردید، که این قرارداد از اول ژانویه سال ۲۰۱۴ به اجراء در آمد و به نام قرارداد دوبلین ۳ شناخته میشود.
قانون دوبلین میگوید که پناهجویان میبایست در همان اولین کشور امنی که رسیدند اعلام پناهندگی در آن کشور نمایند و حق انتخابی جهت کشور را ندارند.
در قانون دوبلین کسی که در یک یا چند کشور اروپایی اثر انگشت داشته باشد در هر کشور که تقاضای پناهندگی کند به اولین کشوری که در آنجا اثر انگشت داشته باشد پس فرستاده میشود حتی داشتن اثر انگشت مرزی چه هنگام داخل شدن به یک کشور و چه هنگام خروج شدن از یک کشور فقط افراد زیر سن قانونی شامل این قانون نمیباشند و تنها وقتی در کشورهای دیگری تقاضای پناهندگی داده باشند به آن کشور پس فرستاده میشوند.
لذا در قرارداد دوبلین ۳ که نسخه تکمیل شده قرارداد دوبلین میباشد شرایط پذیرش و نحوه رسیدگی به درخواست آن دسته از پناهجویانی را که درخواست پناهندگیشان را در یک کشور اتحادیه اروپا ارئه دادهاند اما ویزای یک کشور دیگر را داشته یا از کشور دیگری عبور کرده یا در کشور دیگر در اتحادیه اروپا قبلاً درخواست پناهندگی داده بودند را تعریف تعیین و مشخص میکند.
قرارداد دوبلین بیان میکند که کدام کشور مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی از طرف پناهجو را داشته و در چه صورتی پناهجو به کشور دیگری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازگردانده میشود.
بانک اطلاعاتیای با نام یوروداک، برای ثبت اثر انگشت متقاضیان پناهندگی نیز وظیفه دارد تا شناسائی متقاضیان پناهندگی که قبلاً در کشور دیگری در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی داده بودند را راحتتر کند.
وقتی که فردی در یک کشور اتحاده اروپا درخواست پناهندگی میدهد وظیفه اداره امور پناهندگی آن کشور است که ابتدا کنترل نماید آیا فرد متقاضی قبلاً در یک کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا یا عضو پیمان شنگن درخواست پناهندگی داده بوده است یا خیر. این کنترل به یکی از چند روش زیر انجام میگیرد:
کنترل از طریق بانک اطلاعاتی یوروداک
کنترل از طریق بانک اطلاعاتی ویز
پرسش از خود پناهجو در مورد مسیر خروج از کشورش و مسیر ورود او به این کشور همچنین پرسش از او در این مورد که آیا پاسپورت داشته است و یا قبلاً در کشور دیگری بوده است و …
مطابق قانون پناهندگی در اتحادیه اروپا وقتی مشخص شود که متقاضی درخواست پناهندگی داده اما ویزای یک کشور دیگر عضو پیمان شنگن را داشته باشد به کشور صادر کننده ویزا برگشت داده خواهد شد مهم نیست که آیا شخص متقاضی در آن کشور بوده یا خیر مهم صادر کردن ویزا توسط ان کشور میباشد که طبق قانون دوبلین کشور صادر کننده ویزا مسئولیت رسیدگی به درخواست پناهندگی آن فرد را به عهده خواهد داشت.
حتی اگر متقاضی پناهندگی ویزای شنگن هم نداشته اما قبل از ورود به یک کشور عضو شنگن از یک کشور امن ثالث دیگر عبور کرده است یا به صورت مرز زمینی یا ترانزیت فرودگاهی یا در یک کشور دیگر عضو پیمان شنگن قبلاً درخواست پناهندگی داده باشد در تمام شرایط ذکر شده درخواست پناهندگی تحت عنوان لیست دستهبندی شده ابتدا پرونده و سپس طبق شرایط خاصی شخص پناهجو کشوری که درخواست پناهندگی داده و مسئولیت بررسی پرونده درخواست پناهندگی آن شخص را دارد بازگردانده خواهد شد.
یکی از قوانین دوبلین در خصوص حقوق پناهجویان این است که چنانچه پناهجو نتواند هزینههای مالی پرداخت وکیل را پرداخت کند هر کشور عضو پیمان دوبلین مطابق قوانین همان کشور وظیفه دارد هزینههای مالی به خدمت گرفتن یک وکیل از سوی پناهجو را بپذیرد یا شرایط دسترسی پناهجو به وکیل را فراهم نماید (ماده ۲۷ بند ۶ قانون دوبلین)
مطلب پیشنهادی: قاعده دوبلین ۴ چه تغییری را در سیاست مهاجرت اروپا ایجاد میکند ؟
در این مقاله سعی شد نکات کلیای در باب قانون دوبلین ارائه گردد. در صورت نیاز به مشاوره با ما تماس حاصل نمائید و از امکان مشاوره رایگان تلفنی بهرهمند گردید.
سیاست مهاجرت نکته مهم مورد منازعه در گفتگوهای احزاب آلمانی برای تشکیل یک حکومت جدید است. در همین حال اتحادیه اروپا در مورد طرح قوانین پناهندگی کار می کند که فراتر از قوانین ملی کشورهای عضو کارکرد داشته باشد.
سفارت مطابق ماده 21 بند 4 آئین نامه روادید بررسی مینماید که آیا آخرین روادید شنگن خود را مطابق مقررات مربوطه استفاده نمودهاید یا خیر. بدین معنی که:
– به موقع و پیش از اتمام اعتبار، منطقه شنگن را ترک کردهاید
– در مورد روادیدهای چند ساله، بیش از 90 روز در 6 ماه در منطقه شنگن نماندهاید
– اولویت و دلیل اصلی استفاده شما از روادید، برای سفر به کشوری بوده است روادید توسط سفارت آن کشور صادر شده است
– اصولاً از روادید استفاده کرده باشید.
در صورتی که از طریق مهرهای داخل گذرنامه مشخص نباشد که از روادید خود برای سفر به کشور صادر کننده روادید استفاده کردهاید، لطفاً در زمان ارائه درخواست مدارکی به همراه داشته باشید که حضور و اقامت شما در کشور مربوطه را اثبات نماید.
– بلیتهای قدیمی پرواز
– صورتحساب هتل و…
سفارت توجه شما را به این نکته جلب میکند که مطابق ماده 32 بند iv a1 آئین نامه روادید، در صورت حضور و اقامت بیش از حد مجاز طی 180 روز گذشته، درخواست روادید میبایست الزاماً رد گردد. این امر همچنین مطابق ماده 95 قانون اقامت آلمان، عمل مجرمانه محسوب میشود.
متقاضیان عزیز دقت نمایند که قبل از صدور روادید در هر مورد بر اساس ماده 21 بند 3 بخش وآئین نامه روادید استعلام از بانک اطلاعات مرکزی اتباع خارجی (AZR) و سامانه اطلاعات شنگن (SIS) گرفته میشود.
در این سامانهها اطلاعات مربوط به خارجیانی را که در زمان اقامتشان در آلمان یا محدوده شنگن جرمی مرتکب شده باشند، ثبت میگردد. چنانچه برای متقاضی در( AZR یا SIS) محدودیت ورود ثبت شده باشد، درخواست روادید معمولاً رد خواهد شد.
بر اساس ماده 21 بند 1 آئین نامه روادید، تنها در صورتی اجازه صدور روادید شنگن وجود دارد که سفارت از خروج به موقع متقاضی از منطقه شنگن قبل از پایان اعتبار روادید، اطمینان حاصل نماید.
در این راستا سفارت اقدام به تهیه ارزیابی بازگشت میکند که عوامل ذیل در آن نقش دارند:
– وابستگی خانوادگی در ایران (همسر، کودکان زیر سن قانونی، قیمومت و …)
– وابستگی شغلی (وجود رابطه کاری و داشتن قرارداد کار)
– وابستگی اقتصادی (سایر درآمدهای ثابت، به عنوان مثال از طریق دریافت اجاره و یا داشتن ملک)
– رعایت مقررات استفاده از روادید شنگن در سفرهای پیشین
– تغییرات شرایط زندگی از زمان دریافت آخرین روادید شنگن
سفارت یادآور میگردد که ممکن است موارد دیگری نیز در این ارزیابی لحاظ گردند.
لطفا توجه کنید که روادید شنگن فقط زمانی صادر خواهد شد که وجود بیمه مسافرتی کامل اثبات شود.
بیمه مسافرتی باید بر اساس موارد زیر باشد˸
_ بیمه مسافرتی (بیمه فردی و یا گروهی) میتواند از طرف متقاضی در کشور محل سکونت، چنانچه میسر نبود، به جای آن در هر کشور دیگری و یا توسط میزبان در کشور مقصد تهیه گردد.
_ پوشش هزینه بازگشت در موارد بیماری و یا فوت، هزینههای درمان در موارد اضطراری و یا بستری شدن اضطراری در بیمارستان در حین اقامت در کشورهای عضو.
– حداقل پوشش هزینه در زمان خسارت باید 30.000 یورو باشد و امکان دریافت مطالبات از این بیمه میسر باشد، به طور مثال وجود یک دفتر بیمه در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سوئیس و یا لیختن اشتاین.
تمامی بیمهها از آلمان تحت شرایط زیر قابل قبول میباشند˸
– سهم پرداخت بیمه شده فرانشیز حداکثر 150 یورو
– معتبر در تمامی کشورهای عضو و برای کل مدت پیش بینی شده اقامت یا مسافرت متقاضی
برای درخواست روادید یکبار ورود لطفاً متناسب با زمان اقامت خود را بیمه کنید. اقامت از زمان رسیدن شما به آلمان آغاز میگردد.
برای درخواست روادید چند بار ورود، یک ساله و یا چند ساله داشتن بیمه مسافرتی معتبر برای سفر اول کفایت میکند. برای هر بار اقامت بعدی در محدوده شنگن باید متقاضی خود را بیمه کند. مدرک بیمه را در زمان ورود به آلمان همراه داشته و به بازرسان مرز نشان داده شود.
موارد سفر به منظور شرکت در مراسم ورزشی در آلمان را به بیمه گذار خود صریحاً اعلام کنید تا شما در صورت آسیب دیدگیهای ورزشی نیز متقابلاً بیمه باشید.
مطابق ماده 21 بند b3 آئین نامه روادید، روادید تنها در صورت تضمین تأمین مالی اقامت در منطقه شنگن قابل صدور است.
اصولاً دو گزینه وجود دارد:
الف) میزبان (دعوت کننده) هزینهها را بر عهده میگیرد.
ب) متقاضی هزینهها را بر عهده میگیرد.
در صورتی که میزبان هزینهها را بر عهده بگیرد، میتواند این کار را از طریق ارائه یک تعهدنامه (Verpflichtungserklärung) – یا به اصطلاح همان دعوتنامه رسمی – برای کل مدت اقامت برنامه ریزی شده، انجام دهد. نکته مهم و اصلی این میباشد که در پشت برگه، تمکن مالی از سوی اداره اتباع بیگانه تأیید گردد (قانع کننده/اثبات شده).
در صورتی که از سوی یک شرکت دعوت میشوید که دارای حداقل 25000 (بیست و پنج هزار) یورو سرمایه ثبت شده میباشد، یک دعوتنامه غیر رسمی با ذکر بر عهده گرفتن هزینهها طبق مواد 66 الی 68 قانون اقامت آلمان (AufenthG) کفایت میکند. دعوتنامه میبایست الزاماً توسط یکی از صاحبان حق امضاء بر اساس اطلاعات ثبت شرکت، امضاء شود.
در صورتی که دعوت کننده تبعه آلمان نباشد، میبایست برای کل مدت دعوت، دارای مجوز معتبر اقامت در آلمان باشد.
در صورتی که خودتان هزینهها را بر عهده میگیرید، میتوانید تمکن مالی خود را بدین صورت اثبات نمائید:
– اصل و تصویر گزارش گردش مالی 3 ماه اخیر حسابی که حقوقتان به آن واریز میگردد و یا در صورت شامل شدن، حساب شرکتی و یا سایر حسابها.
– اصل و تصویر مدارک سپردههای مدتدار و حسابهای پس انداز.
لطفاً توجه داشته باشید که تأییدیه بانک در خصوص موجودی حساب شما بدون گزارش گردش مالی و فهرست تراکنشها، برای اثبات شرایط مالی شما کفایت نمیکند. در این صورت ممکن است درخواست شما به دلیل کامل نبودن رد شود.
سفارت طبق ماده 21 بند b3 آئین نامه روادید، توجیه منطقی هدف سفر را بر اساس مدارک ارائه شده از سوی شما بررسی مینماید.
این بررسی با توجه به هدف سفر، شامل موارد ذیل میشود:
وجود و اصالت دعوتنامه (در صورت بازدید از نمایشگاه: بلیت ورودی)
انطباق اعتبار روادید مورد درخواست با اعتبار دعوتنامه (در صورت بازدید از نمایشگاه: طول مدت نمایشگاه)
استفاده از روادیدهای پیشین به دعوت همین میزبان
مدارک مرتبط با نوع رابطه کاری
ضرورت درمان پزشکی
وجود رابطه کاری و قرارداد کاری با مؤسسهای که این سفر به مأموریت از جانب آن صورت میگیرد.
ممکن است موارد دیگری نیز لحاظ گردد.
در برگههای راهنما، فهرستی از مدارکی موجود است که میتوانید به کمک آنها هدف سفر خود را تأیید نمایید.
تأکید ما همواره بر این است که کلیه مطالب سایت را با دقت مطالعه کنید. خواهشمندیم جهت کنجکاوی از تماس خودداری نمایید.
31686394500+
989160065257+
989160335257+