رد کردن پیوندها
ایرانیان مفقود در خارج از کشور

ایرانیان مفقود در خارج از کشور

ایرانیان مفقود در خارج از کشور افرادی هستند که بنا بدلایل متفاوت مفقود شده‌اند حال چه با اراده خود بوده باشد چه بدون اراده شخصی. در این مقاله به مبحث ایرانیان مفقود در خارج از کشور و راه‌های پیدا کردن آنان می‌پردازیم.


در صورتی که پس از بررسی‌های اولیه نتوانستید اطلاعات مناسبی از شخص مورد نظر خود دریافت نمایید می‌توانید به اداره پلیس محل زندگی خود مراجعه نمایید و گزارشی مبنی بر مفقودی شخص مورد نظر را پر نمایید. در صورت اطلاع به پلیس، هماهنگی‌های لازم از طریق پلیس با پلیس آن کشور برای یافتن شخص مورد نظر انجام خواهد شد.

شرح خدمت

کسب خبر از ایرانیان مقیم خارج از کشور که خانواده آنان از وضعیت آن‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌نمایند از وظایف اصلی اداره امور اجتماعی می‌باشد که این اظهار بی‌اطلاعی شامل یکی از موارد ذیل می‌باشد:
1- فرد مفقود سال‌های طولانی در خارج از کشور اقامت داشته و خانواده ایشان از وی بی‌اطلاع هستند.
2- فرد مفقود به قصد اقامت در یکی از کشورهای خارجی ترک خانواده نموده است که یا به صورت قانونی و یا غیرقانونی از کشور خارج شده و خانواده وی از وضعیت نام‌برده بی‌‌اطلاع می‌باشند.
3- فرد مورد نظر قبلاً در یک کشور خارجی اقامت داشته و به تازگی به کشور سومی مهاجرت کرده و از زمان مهاجرت به کشور جدید خانواده از وی بی‌خبر هستند.


مدارک لازم برای انجام خدمت

1- مدارک هویتی ایرانی فرد مفقوده با تأکید بر تصویر گذرنامه.
2- مدارک هویتی اقوام درجه یک


اطلاعاتی که می‌بایست در اختیار پلیس قرار دهید چه مواردی است؟

نام کامل

محل و تاریخ تولد

شماره گذرنامه

عکس، ترجیحاً اخیراً گرفته شده باشد

جزئیات سفر، طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌های آن

اطلاعات تماس با خارج از کشور (از جمله نام و اطلاعات تماس با کارفرمایان و اشخاصی که با آن‌ها تماسی داشته است).

اطلاعات بیش‌تر در مورد آخرین تماس‌هایی که گرفته شده است.

 

در مرحله بعد از گزارش به پلیس می بایست چکار کرد؟

پس از اطلاع به پلیس لازم است تا با حفظ خون‌سردی نسبت به پیگیری‌های بعدی از پلیس اقدام نمایید. در روزها و ساعات بعدی در صورتی که اطلاعات جدیدی به دست شما رسید و یا آن را به یاد آوردید لازم است تا آن را در اختیار پلیس قرار دهید.


حفظ حریم خصوصی مشتریان کنسولی

نگران اطلاعات خصوصی که به پلیس ارائه می‌کنید نباشید زیرا کلیه این اطلاعات در زمره اطلاعات حریم خصوصی شناخته شده و تنها برای افزایش سرعت روند پی‌گیری و پیدا کردن شخص مورد نظر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.




قوانین و مقررات بالا دستی

دستور العمل‌های کنسولی وزارت امور خارجه

متوسط مدت زمان ارائه خدمت

به محض اقدام عملی خانواده جهت کسب خبر از فرد مورد نظر (تنظیم تقاضا به همراه مدارک شناسایی مورد نیاز)

هزینه ارائه خدمت به خدمت گیرندگان

رایگان



سؤالات متداول

ملاحظه: به دلیل قانون حفاظت از داده‌ها اکثر کشورهای خارجی از ارائه اطلاعات محل اقامت و یا هر گونه اطلاعات شخصی افراد صرفاً به دلیل عدم تماس آن‌ها با خانواده خودداری می‌نمایند و اظهار بر این دارند که این افراد به سن قانونی رسیده‌اند و طبق قوانین حقوقی می‌توانند در خصوص محل زندگی، ارتباطات و سایر مسائل خویش تصمیم بگیرند.
در خصوص افرادی که شامل مسائل جنائی باشند را می‌توان به همراه مدارک کامل (از جمله تصویر، نمونه آزمایش DNA و سایر مشخصه‌های فردی ایشان) طی درخواستی از طریق پلیس اینترپُل تهران به پلیس اینترپُل کشور مربوطه ارسال و موضوع را پی‌گیری نمود.

 

مراحل گردش کار

1- مراجعه خانواده به همراه اوراق شناسایی به اداره امور اجتماعی وزارت امور خارجه.

2- تنظیم فرم کسب خبر.

3- ارسال تقاضانامه به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور یا کشورهای مورد نظر.

4- دریافت پاسخ و انعکاس به خانواده.

5- در صورت گذشت یک ماه از درخواست اولیه و عدم دریافت جواب، مجدداً مراتب از نمایندگی و یا نمایندگی‌ها پی‌گیری خواهد شد.


تکمیلی

سایر ارگان‌هایی که می‌توانند به شما کمک کنند:

با توجه به کشوری که مسافر شما در آنجا قرار دارد و هم‌چنین دلیل سفری که مسافر شما به آن دلیل به کشور مورد نظر سفر کرده است از سازمان‌های مختلفی می‌توانید کمک بگیرید. در برخی از کشورها سازمان‌هایی به نام هماهنگی افراد گم شده، صلیب سرخ و ارتش نجات وجود دارد که می‌توانند به شما در یافتن شخص گم شده کمک نمایند.

برخی از این سازمان‌ها دولتی و برخی دیگر غیر دولتی هستند اما در هر صورت به شما در یافتن شخص گم شده شما کمک‌های لازم را انجام خواهند داد. یکی از اصلی‌ترین سازمان‌هایی که در ایران در این زمینه می‌تواند بیش‌ترین کمک را به شما نمایند جمعیت هلال احمر خواهد بود که با صلیب سرخ جهانی ارتباطی نزدیک داشته و هماهنگی‌های لازمه بعدی برای یافتن شخص مورد نظر از این طریق با راحتی و سرعت بیش‌تری صورت خواهد پذیرفت.


پیام بگذارید

  1. سلام وقتتون بخیر.
    ۱۹ سالمه و دانشجوی آموزش زبان هستم هیج سرمایه ای ندارم و هیچ ایده ای ندارم به چه کشوری و چجوری باید برم!. آیا داشتن مهارت های کامپیوتری مثل برنامه نویسی و طراحی سایت تاثیری روی مهاجرت بنده داره. چه مهاجرتی میتونم بکنم؟!

    1. سلام وقت بخیر
      لازمه مهاجرت ارائه تمکن مالی به سفارت است. سفارت تا زمانی که شما تمکن مالی ارائه ندهید نمی‌توانید هیچ ویزایی برای شما صادر کند.
      مهارت‌ها می‌تواند به شما کمک زیادی کنند و در رزومه شما تأثیر گذارند. کشور کانادا بهترین گزینه می‌تواند باشد. لازم به ذکر است که همه کشورها از افرادی که در این زمینه فعالیت دارند استقبال می‌کنند.

جستجو
کشیدن